Цікавий урок

13 лютого в Хрещенiвскiй школі був проведений майстер клас з мистецтва створення ляльки-мотанки, який давала наша землячка, жителька села Шевченківка майстриня Ноженко Наталя Іванівна.

Метою цього майстер - класу було познайомити дітей з історією виникнення ляльки-мотанки, народними традиціями, видами ляльок, символікою ляльки-мотанки, навчити дітей робити ляльку - мотанку – оберіг; розвивати фантазію, мислення та м’язи рук; виховувати любов до свого рідного краю, до українських народних традицій.
З історії учні дізналися, що на території України найдавніші прототипи ляльки-мотанки з’явились у вигляді фігурок з кісток мамонта на стоянці в с.Мезин (тепер Коропського району Чернігівської області), а давні греки приносили схожі іграшки з дерева, каменю чи трави у жертви своїм богам. Подібні ляльки-мотанки були знайдені в різних куточках планети: такі пам’ятки є в американській, африканській культурах, в похованнях народів Кавказу.

Учні з захопленням слухали майстриню та створювали ляльку своїми руками. Вони дуже здивовано і радісно спостерігали, як з непримітних шматків тканини в руках з'являвся справжній витвір мистецтва.

По закінченню уроку всі були дуже задоволені, i з радістю фотографувалися з Наталею Іванівною та її виробами. Майстриню проводжали гучними оплесками.

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.