Кінний театр

Хрещенівська ЗОШ на коні

Існують місця, які протягом віків викликають у людини захоплення та дивують своєю неповторною красою. Такою унікальною пам’яткою є острів Хортиця – найбільший острів на Дніпрі. Тут у XVI ст. розташовувалася одна з січей. Запорізька Січ протягом XVI—XVII вв. була центром українського козацтва та зіграла значну роль в історії української нації.

9 жовтня 2013 року учні та вчителі нашої Хрещенівської школи мали змогу побувати тут на екскурсії. Осіннє сонячне тепло супроводжувало нас протягом цього дня.

Спочатку учні потрапили до «справжньої» Запорізької Січі поділеної на два коші, розділених триметровим ровом та з дзвіницями на входах. Мали змогу побачити пушкарню та січову школу. На території комплексу «Запорозька Січ» збудовані приміщення експозиційного призначення, в яких ми ознайомилися з інтер’єрами козацького житла - це будинок кошового отамана, офіційними установами – писарня та військова канцелярія. Центральним об’єктом комплексу є церква Покрови пресвятої Богородиці, яка має архітектуру часів козацтва та є не лише об’єктом «Запорізької Січі», а й дійсно діючою церквою.

Отримавши масу задоволення ми відправились на кінну виставу до єдиного в Україні кінного театру «Козацька залога». І одразу ж потрапили на казкове українське подвір’я. Українські хати - розмальовані петриківським розписом - були декоровані предметами старини (глечики, грамофон, старинний самовар, сундучки, пушки та ін.), а також справжня кузня з ковалем і навіть діючий риночок сувенірів, який нагадав українській ярмарок. Ми зайняли місця і почалась кінна вистава. Справжні запорізькі козаки нас привітали та показали захоплюючі і нейморівно складні трюки на конях, вправи зі списом, батогом та наповнили наші серця козацьким гумором. Після вистави діти мали змогу покататися верхом на конях у супроводі козаків.

Час пролетів і нам потрібно було вже повертатися додому. Екскурсія залишила незабутні враження. Нажаль ми не змогли відвідати всі маршрути, які пропонує Національний заповідник Хортиця, але все ще попереду.

Ми сподіваємось, що повернемось на цей мальовничий острів.

Педагогічний колектив, учнівський та батьківський комітети школи щиро дякують нашим спонсорам – ТОВ «Автосвіт» за безкоштовний проїзд, а саме: депутату районної ради Канєвському Олександру Михайловичу. Досвідчені водії Проскура Володимир Сергійович та Мілько Олег Петрович, секретар Рибальченко Наталя Василівна зробили цю подорож комфортною і безпечною. Дуже приємно, коли школою опікуються небайдужі люди, які навіть в такі складні економічні умови знаходять можливість фінансової підтримки. Адже твердо впевнені, що «Діти – майбутнє України».

Організатор екскурсії Топчій Н.М. вчитель музики та мистецтва Хрещенівської ЗОШ

Кiлькiсть переглядiв: 251

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.